GTM-PTC8LR4
 

Massagepraktijk Zen Mir

 In Herstel, Rouw&Verlies, Burn-out

- contact - tijd - aandacht  - kracht - groei - ontspanning - zijn in je Zijn - in balans met jezelf en je leven -

Wat verdriet en verslaving met je doen....

Deze lichaamsgerichte therapie helpt je om meer in je lijf te voelen en bewust contact te maken met jouw persoonlijke verhaal.

Verslaving:

Uit eigen ervaring weet ik hoe je uit je lijf gaat op het moment dat je een middel (alcohol, drugs, blowen, geneesmiddelen) gebruikt om maar niet te hoeven voelen. Het is doodeng en omgeven door taboes en liever wil je er niet naar kijken maar toch???

Zo verder gaan is ook geen optie.... Ik werk met mannen en vrouwen die herstellend zijn van een verslaving of willen onderzoeken welke rol verslaving in hun leven speelt en hoe ze hiermee in contact kunnen komen.

Verlies en rouw:

Dit zijn processen die bij het leven horen maar intens verdriet veroorzaken. Je wordt ziek of raakt je baan kwijt en weet niet hoe je dit emotioneel kunt verwerken. Je moet een scheiding verwerken of je komt in een proces van ouder worden. Je hebt te maken met een burn-out en het lukt niet om weer je 'oude ik' terug te vinden.

 
Voel je herkenning en zou je willen onderzoeken wat een holisitsche massage voor jou betekent in dit proces?

ROUW EN VERLIES

Het leven kent momenten waarop je echt stil komt te staan. Plotseling krijg je te maken met rouw en verlies.

Een geliefde verliezen aan de dood of door scheiding kan een enorme impact hebben op wat was en is, op het NU en op de toekomst. Opeens is alles onzeker en weet je niet meer wat je allemaal voelt en mag voelen. Je loopt letterlijk vast in het rauwe verdriet en in het herzien van je leven. Wat is er allemaal gebeurd en hoe hou je je hierbij staande? Hoe is het mogelijk om dit verlies te kunnen aanvaarden in je leven? Waar sta jij in dit proces? Hoe voel je je terwijl je in de overleefstand staat? Hoe werkt het rouwproces bij jou?

 

Dit proces kun je ook in jezelf herkennen als je je baan verliest of tijdens ziekte, je schriklichaam schiet aan (fight, freeze, flight) en je moet opeens alles loslaten, je plannen, je ideeën over zelfstandigheid. Het aanvaarden van ziekte in je leven kan zo’n emotioneel proces zijn waar je in kunt vastlopen en hulp bij kunt gebruiken.

Rouw&Velies - Zenmirmassages
Verslaving - ZenMirmassages

IN HERSTEL

Als het leven echt moeilijk is dan kan het zijn dat je vecht tegen een verslaving en therapeutische hulp hebt gezocht. Zelf heb ik hier jarenlang mee rondgelopen, voelde schaamte en schuld en vanaf het moment dat ik besloot hieraan te werken, mijn machteloosheid te erkennen kwam ik in herstel d.m.v. het 12 stappen programma.

Verslaving wordt gezien als een ziekte en kan ontstaan omdat je iets wilt vermijden en niet wilt voelen. Een leegte die niet op te vullen is.

Herstel van je verslaving begint bij leren voelen en massagetherapie kan je daarbij helpen.

Door te luisteren naar wat jouw lijf je te vertellen heeft voel je je weer sterker worden en kun je met behulp van een aantal sessies je weer steviger voelen en met meer compassie naar jezelf kijken. Focusing is hierbij een helpend middel evenals een holisictic pulsing.

Daarnaast kan het behulpzaam zijn om zelfhulpgroepen als AA of NA te bezoeken. Ik kan je hierbij helpen en informatie geven.

BURN-OUT

Wanneer het lijf te vaak en te lang overbelast is spreekt men van een

Burn-Out - opgebrand.

Dit is te herkennen aan gevoelens van moedeloosheid, lusteloosheid, niet de oude ik zijn, geprikkeldheid, slecht slapen en moeite met ontspannen, verminderde concentratie, (over)vermoeidheid die niet over gaat, drama en soms totale uitputting.

De sturing vanuit de hypofyse en bijnieren bij aanmaak van nor-adrenaline / adrenaline / cortisol is uitgeput en in de war. Mijn ervaring is dat contact met het lijf ook verloren is gegaan. De behandeling bij burn-out is gebaseerd op meer in contact komen met je lijf en zo de grote spanning in je lijf leren herkennen, vanuit je hart over je leven beslissen in plaats van uit het hoofd. Leven vanuit (zelf)compassie!

Wat is goed voor mij? Wat is goed voor de ander? En wat is goed voor de wereld?

Door de massage wordt het lichaam geholpen in het herstel.

Er ontstaat vaak pas ruimte in de rust en de stilte.

Burn-Out - ZenMirmassages