GTM-PTC8LR4
top of page

Massagepraktijk Zen Mir

Massages en behandelvormen

 - chakra - bindweefsel - energetisch - klassiek - voetreflex - holistic pulsing - meridianen - psoas -

Voor wie?

Wat is er heerlijker dan jezelf over te kunnen geven aan een

heerlijk ontspannen massage?

Pijn is een signaalfunctie, je lijf heeft iets te vertellen. 
In ons drukke leven herkennen we allemaal de neiging om van pijn weg te gaan.
Je lijf slaat spanning en emoties op, het functioneert minder goed en er ontstaan klachten.
De oorzaak van deze klachten kunnen met massagetherapie gezien en gehoord worden.
Zen Mir betekent dan ook Zie Mij! 
als een noodoproepje aan jezelf.....

Massage en Massagetherapie

Wat is het verschil?

 

Iedere massage geef ik vanuit contact en aandacht. Tijdens een massagesessie kan iets aangeraakt worden dat weerstand, emoties of gedachten oproept. Bij massagetherapie gaat het om een serie behandelingen waarbij de cliënt de klacht, gevoelde weerstand of emotie in het licht zet door middel van zelfonderzoek en bewustwording. Iedere nieuwe behandeling nodigt uit om terug te blikken op de vorige sessie en wat er tussentijds gevoeld is en waar het op dit moment over gaat.

chakras.jpg
voetreflex.jpg

Welke technieken?

Klassieke massage 

Er wordt gewerkt met verschillende technieken zoals strijkingen, knedingen, uitoefenen van druk en strekkingen. De massage beïnvloedt de spierspanning, bloedcirculatie, afvoer van afvalstoffen en verbetert de stofwisseling van het lichaam. 

 

Bindweefselmassage (vanaf 75 minuten)

Soepeler maken van verharde spieren en bindweefsels tussen de spieren, gewrichten en organen. Het beïnvloedt de bloedcirculatie en helpt bij het loslaten van emoties en spanningen.

Energetische massage 

Deze massage is gericht op het voelen en ervaren van de energie in en om ons lichaam. Tijdens de haptische massage is de aandacht gericht op de energetische stromen in je lichaam. Wat vertellen deze je over jouw lichaam? Welke gevoelens komen naar boven bij het zacht aanraken van bepaalde delen in je lijf? Deze massage geeft een diepe ontspannen werking; uit het hoofd in je lijf!

Chakra massage (vanaf 90 minuten)

​In ons lichaam bevinden zich verschillende energiecentra die allen in contact staan met de energiestromen en meridianen in ons lichaam. Bij chakra massages maken we heel rustig en aandachtig contact met de met de levensenergieën van de diverse chakra’s.

 

Meridianen (shiatsu/drukpunten)

Chinese Meridianenleer  (Shiatsu) heeft als uitgangspunt de 5 elementen Water (winter), Hout (lente), Vuur (zomer), Aarde (nazomer), Metaal (herfst). Een holisitische massage in combinatie met het aanraken en stimuleren van meridianen.

Door verschillende acupunctuurpunten aan te raken wordt de Yin-Yang balans in deze energiebanen hersteld. 

Holistic Pulsing

Dit is een zachte wiegende aanraking die je lijf zacht los schudt en in ontspanning brengt maar ook aangeeft waar die ontspanning juist niet voelbaar is. Energie kan weer gaan stromen op plekken waar het eerst stagneerde.

Voetreflexologie

Bij voet- en handreflexologie worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen/meridianen aangeraakt en gemasseerd. De massage beïnvloedt de bloedsomloop en de lymfestroom en dit heeft een gunstig effect op de circulatie en de aan- en afvoer van afvalstoffen. Zowel voet als hand zijn een afspiegeling van je hele lijf. De reflexpunten corresponderen met zones in het hele lichaam en er zijn soms sensaties in het lichaam voelbaar. Door aandachtig te voelen ontstaat er ruimte voor bewustwording van gedachten, gevoelens en emoties.

Ademen en meditatie

Dit zijn lichaamsgerichte oefeningen die ik gebruik voor, tijdens of na de massage om jou contact te laten maken met jouw binnenwereld, bewustwording is de start van innerlijke verandering.

 

Focusing

Bij focus-sessie ga je in gesprek met dat gevoel van onbehagen, iets dat je slecht kunt duiden maar wat wel altijd sluimerend aanwezig is in je lijf. Deze techniek kan ingezet worden tijdens de massage.

Psoas massage (vanaf 75 minuten)

De psoas is een diepliggende spier die het bovenlijf met het onderlijf verbind en bij emotioneel- of fysiek trauma diverse klachten kan veroorzaken (o.a. ademhaling, buikpijn, pijn in benen, onderrug en heupen). Deze spier wordt vaak de 'spier van de ziel' genoemd, de spier kan (onbewust) verstrakken in situaties waarin oud trauma gevoeld of herinnerd wordt. Deze massage bestaat uit minimaal 2 behandelingen. De massage duurt 1,5uur en de kosten bedragen € 90,-

massages
bottom of page